Leg of Lamb "Black and Tan"
Leg of Lamb "Black and Tan" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz Guinness extra stout, bulion wołowy, nogę z jagnięciny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina Z Czarnymi Oliwkami, Black Jack Lamb Rack, oraz Kotlety Jagnięce Z Chili I Czarnymi Oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Ułóż kość jagnięcą, ozdoby, cebulę i marchewkę na patelni. Pieczeń aż zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu, o 1 godzinę.
Wylać tłuszcz i wyrzucić kość jagnięcą z patelni.
Umieść patelnię na 2 palniki; dodać bulion i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Przecedzić do średniego rondla; wyrzucić ciała stałe do sitka.
Dodaj stout, lager, i musztarda; gotować, aż zmniejszy się do 3/4 szklanki, o 5 protokół.
Do ahead: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzać przed zakończeniem sosu.
Zdejmij górny stojak z grilla.
Umieść jednorazową aluminiową patelnię do pieczenia na środku grilla (jeśli używasz 2-palnikowego grilla gazowego, umieść patelnię na 1 stronie grilla).
Dodaj wystarczającą ilość wody do patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Rozgrzej grilla (na średnim ogniu). Jeśli używasz grilla węglowego, lekkie brykiety w kominie i umieść połowę z każdej strony aluminiowej patelni do pieczenia (może być konieczne zapalenie dodatkowych brykietów w kominie, aby uzupełnić połowę czasu grillowania). W przypadku korzystania z 3-palnikowego grilla gazowego, lekkie palniki gazowe po lewej i prawej stronie, pozostawiając środkowy palnik wyłączony. W przypadku korzystania z 2-palnikowego grilla gazowego, lekkie palniki po stronie przeciwnej patelni jednorazowej.
Ułożyć jagnięcinę na blasze do pieczenia.
Jagnięcinę posmarować octem balsamicznym, posypać czosnkiem granulowanym, następnie pieprzem cytrynowym.
Umieścić jagnięcinę, zaokrągloną stroną do góry, na stojaku grillowym nad aluminiową patelnią. Przykryj grilla i gotuj jagnięcinę, aż termometr do odczytu włożony do najgrubszej części jagnięciny zarejestruje 52° dla średnio rzadkich (temperatura cieńszych części jagnięciny zarejestruje się między 135 ° F A 145 ° F i będzie się różnić od średniej do dobrze zrobionej), utrzymując temperaturę grilla między350 A375, 1 do 1 1/2 godziny.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia; odstawić na 10 minut.