Lato-Berry Basil Kissel
Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki bazylii, fasolę wanilii, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Letnia Zupa Wiśniowa (Kissel), Winter Kissel, oraz Berry Berry Summer Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel ziarno wanilii wzdłuż i zeskrobaj nasiona do miski, rezerwując strąk do innego użycia.
Ubij cukier, skrobię kukurydzianą i sól, aż dobrze się połączą.
W rondlu dusić Muscat i 1/8 szklanki każdego rodzaju jagód 2 minuty.
Odcedzić mieszaninę na sito ustawione nad miską, rezerwując płyn.
Przełożyć ugotowane jagody do dużej miski i wymieszać z pozostałymi świeżymi jagodami. Grubo posiekać bazylię.
Stopniowo ubić zarezerwowany gorący płyn do mieszaniny cukru, aż będzie gładki.
Przenieść mieszaninę na patelnię i wymieszać z bazylią. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, ubijając i dusić, ubijając, 3 minuty. Natychmiast wlać mieszaninę przez sito do jagód, odrzucając bazylii, i mieszać aż dobrze połączone. Wymieszać z sokiem z cytryny. Podziel kissel między 6 misek. Chill kissel, pod przykryciem, co najmniej 2 godziny, lub do zimna, i do 2 dni.
Kissel podawać z creme fraîche lub kwaśną śmietaną.