Latki Ziemniaczane

Latki Ziemniaczane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Latkes ziemniaków spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Ten przepis służy 18 i kosztuje 69 centów za porcję. Jest idealny do Chanuka. Jeśli masz olej roślinny, szalotki, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić duży sitko na dużej misce. Używając dużych otworów tarki pudełkowej, zetrzyj część ziemniaków, a następnie część cebuli, na sitku. Powtarzaj, aż wszystkie ziemniaki i cebula zostaną zużyte. (Naprzemienne ziemniaki i cebula zapobiega odbarwieniu ziemniaków.) Wycisnąć lub wycisnąć jak najwięcej płynu. Pozostawić nagromadzony płyn w innej misce na 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wylać wodnistą część, ale na dnie zachować gęstą, skrobiową pastę.
3
Przenieść mieszankę ziemniaczano-cebulową do czystej dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać pastę skrobiową, żółtka jaj, szalotki, mąkę ziemniaczaną lub macę, masło, sól, pieprz i proszek do pieczenia i dobrze wymieszać. W oddzielnej średniej misce ubij białka mikserem elektrycznym, aż będą sztywne, błyszczące szczyty. Złożyć białka do mieszanki ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Białka JajBiałka Jaj
Mączka Z MacyMączka Z Macy
żółtko Jajażółtko Jaja
Zielona CebulaZielona Cebula
MasłoMasło
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzej cienką warstwę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, miarka 1/4 szklanki mieszanki ziemniaków na patelnię dla każdego naleśnika. Delikatnie spłaszczyć łopatką. Smażyć, aż naleśniki będą chrupiące i złociste, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
6
Podawać natychmiast lub podgrzać w piekarniku 177° przez około 6 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Podawać z kwaśną śmietaną i musem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
8
Przedrukowane za zgodą Russ & Daughters przez Marka Russa Federmana, © 2013 Mark FedermanMARK RUSS FEDERMAN, wnuk założyciela, Joela Russa, przejął prowadzenie Russ & Daughters od swoich rodziców w 1978 roku i przekazał je czwartej generacji, swojej córce, Niki, i bratankowi Joshowi, w 2008 roku
9
Występował indywidualnie na panelach m.in. w Smithsonian Institution, Muzeum Miasta Nowego Jorku, nowojorskiej Bibliotece Publicznej i Konferencji Stowarzyszenia Dziennikarzy żywności. Mark i Russ & Daughters pojawili się ostatnio w filmie dokumentalnym PBS the Jews of New York, w serialu Lidia Bastianich pt. Lidia Celebrates America oraz w filmie Anthony ' ego Bourdaina No Reservations.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia1
Magazyn