Latkes z pieprzem Syczuańskim
Latkes z Syczuańskim pieprzem to bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, jaj, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Smażony kurczak z pieprzem Syczuańskim, Grillowany stek z flanki z pieprzem Syczuańskim, oraz Ryba Kung Pao z suszonymi chili i pieprzem Syczuańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki rozdrabniać za pomocą ruszt robota kuchennego lub na drobniejszych otworach tarki pudełkowej. Starte ziemniaki zbieramy po garści i do średniej miski wyciskamy wodę.
Wyciśnięte kawałki ziemniaków przełożyć do dużej miski.
Pozostaw wodę ziemniaczaną, aż skrobia opadnie na dno, około 5 minut. Ostrożnie wlej nadmiar wody do zlewu, uważając, aby nie wyrzucić skrobi.
Do ziemniaków dodać odsączoną skrobię, pokrojoną w kostkę cebulę, jajka i mączkę z macy. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać 1/4-calową warstwę oleju do patelni i umieścić na średnim ogniu. Kawałek ziemniaka powinien natychmiast zacząć bulgotać. W oleju umieścić kopce mieszaniny ziemniaków, tworząc koronkowe rundy. (Alternatywnie, forma paszteciki 3 do 4 cali średnicy i 1/2 do 1 grubości w środku.) Smażyć na średnim małym ogniu z jednej strony, aż całkowicie rumiane, około 2 do 5 minut w zależności od grubości latkes. Ostrożnie odwróć paszteciki i gotuj, aż druga strona będzie chrupiąca.
Przenieś gotowane latkes na duży talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby osuszyć. Powtarzaj, aż wszystkie ziemniaki zostaną ugotowane. Latkes Dust z pieprzem Syczuańskim i podawać natychmiast z sosem jabłkowym i kwaśną śmietaną.