Lasagne z kiełbasą Ragu Redux może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 579 kalorii, 38g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cebulę, sól, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne z kiełbasą Ragù, Lasagne szpinakowa z pieczarkami Ragu, oraz Lasagne Szpinakowa Z Pieczarkami Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym, ciężkim rondlu podgrzej 1 łyżkę. olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę; smażyć na złoty kolor, 5 protokół. Wymieszać z selera i marchewki; gotować 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Seler
Cebula
3
Dodać kiełbasę i 1/2 łyżeczki. sól, rozbijając mięso łyżką i gotować, aż straci swój surowy kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa
Mięso
Sól
4
Dodać mleko i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż całkowicie odparuje, 10 do 12 minut. (Mieszanina pojawi się dość zsiadłe w tym momencie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
5
Dodać wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
6
Dodać pomidory i sok, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, odkryte. Gotować szmatkę, aż płyn zmniejsza się o jedną trzecią, o 30 protokół. Sezon z 1/4 łyżeczki. pieprz i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Pieprz
Sok
Sól
7
W maszynce wirować twarożek, jajko, 1/4 szklanki parmezanu, pozostałe 1/4 łyżeczki. pieprz i gałkę muszkatołową, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twarożek
Parmezan
Gałka Muszkatołowa
Pieprz
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
8
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Makaron z lasagne gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; nie rozgotowywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Lasagne
10
Odcedzić makaron i położyć płasko na ręcznikach kuchennych bez nakładania się. Olej a 9 na 13 cali. naczynie do pieczenia i rozprowadzić z około 1/2 szklanki szmaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Patelnia Do Pieczenia
11
Dodaj jedną warstwę makaronu(dla większości marek jest to 3 arkusze na warstwę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
12
Rozprowadzić jedną trzecią ragu, następnie przykryć kolejną warstwą makaronu, połową mieszanki serowej i kolejną warstwą makaronu. Powtórz warstwowanie, dając 2 naprzemienne warstwy sosu i sera. Przykryć pozostałą trzecią szmatką i równomiernie posypać pozostałym parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Makarony
Ser
SOS
13
Lasagne przykryć olejowaną folią i piec do nagrzania, 30 minut.
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Mazzei Fonterutoli Chianti Classico. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.