Lasagne Bolognese ze szpinakiem

Lasagne Bolognese ze szpinakiem
Lasagne Bolognese ze szpinakiem może być tylko sos, którego szukasz. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 779 kalorii, 44g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz jajka, gałkę muszkatołową, parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lasagne Bolognese, Lasagne Po Bolońsku, oraz Lasagne Ze Szpinakiem Pieczonym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w 12-do 14-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż się połyska. Gotować pancetta, cebula, marchew, seler i czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą złote i zmiękną, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj wołowinę i gotuj, mieszając od czasu do czasu i rozbijając grudki, aż mięso nie będzie już różowe, 6 do 10 minut. Wymieszać z winem, mlekiem, koncentratem pomidorowym, tymiankiem, 1/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje, ale SOS jest nadal wilgotny, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PieprzPieprz
SOSSOS
TymianekTymianek
WołowinaWołowina
MięsoMięso
MlekoMleko
SólSól
WinoWino
1
Włóż szpinak do ręcznika kuchennego (nie ściereczki frotte) i przekręć, aby wycisnąć jak najwięcej wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
2
Ubić ricottę, jajka, parmezan, gałkę muszkatołową, 1 1/4 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Przenieść 1 1/2 szklanki mieszanki ricotta do innej miski i ubić w 1/4 szklanki mleka; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RicottaSer Ricotta
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Szpinak ubić do pozostałego nadzienia z pozostałym 1/2 szklanki mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Makaron namoczyć w misce z bardzo ciepłej wody, aż giętkie, ale nie zmięknie, 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść na ręczniku kuchennym (nie trzeba klepać makaronu na sucho).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
4
Na patelni rozprowadzić 1 1/2 szklanki sosu bolońskiego i posypać 1 łyżką parmezanu. Przykryć 3 makaronem, pozostawiając miejsce pomiędzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Połową nadzienia szpinakowego rozprowadzić na wierzchu, następnie 1 szklankę sosu bolońskiego, a na wierzchu 1 łyżką parmezanu i 3 makaronem; powtórzyć. Top z pozostałym sosem bolognese, 1 łyżka parmezanu, i pozostałe 3 makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
ParmezanParmezan
MakaronyMakarony
SzpinakSzpinak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Na wierzch wlać wymieszaną ricottę i posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
7
Przykryć patelnię szczelnie papierem do pieczenia i folią (lub po prostu folią z masłem) i piec 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć folię i piec, aż top jest rumiane w miejscach, o 15 protokół więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Odstawić na 15 do 30 minut przed cięciem.
1
* Sos boloński można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić (przykryć raz ostygnie).* Lasagne można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać w piekarniku 177°, luźno przykrytym folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn