Larrupin Cornish Hens with Orange-Brandy Glaze

Larrupin Cornish Hens with Orange-Brandy Glaze
Larrupin Cornish kury z pomarańczowo-Brandy Glaze może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1535 kalorii, 93g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kur kornwalijskich, koncentrat soku pomarańczowego, musztarda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Klon-brandy glazura dla kur kornwalijskich, Cornish Game Hens Z Brzoskwiniową Glazurą, oraz Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa.

Instrukcje

1
Usunąć szyjki i podroby z kur; rezerwy do innego użytku lub wyrzucić. Opłucz kury. W dużej misce, ubijać piwo, sos sojowy, 1/2 szklanki brązowego cukru, melasa, czosnek, imbir, sucha musztarda, i czarny pieprz, aż dobrze wymieszane. Kury zanurzyć w marynacie; przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny lub do 1 dnia, od czasu do czasu obracając kury i zanurzając w płynie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
RamięRamię
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W międzyczasie, w 2 1/2 - do 3-quart patelni, połączyć koncentrat soku pomarańczowego, pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru i brandy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu i mieszać, aż cukier się rozpuści, 2 do 4 minut. Użyj ciepłego lub chłodnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
RamięRamię
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Podnieś kury z marynaty (Odrzuć marynatę) i ustaw pierś w patelni 10 na 15 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Szczotkuj obficie glazurą pomarańczowo-brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, szczotkując co 10 minut glazurą, aż kury będą bogato rumiane, a mięso na kościach piersi i uda nie będzie już różowe (wycięte do testu), 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Kury przenieść na talerz lub talerze i odstawić w ciepłe miejsce.
7
Tymczasem odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z soków na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Dodaj bulion, śmietana, i pozostałe orange-brandy glazury do patelni i mieszać często na średnim ogniu, skrobanie się rumiane kawałki, aż ciecz jest lekko zagęszczony, 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wlać do małego dzbanka lub miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Udekoruj kury plastrami pomarańczy, jeśli chcesz, i podawaj z sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn