Kurczak z winem i pieczarkami
Kurczak z winem i pieczarkami zabiera około 20 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 464 kalorie, 50g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 133 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz piersi z kurczaka, łagodną oliwę z oliwek, zapakuj kasztanowy grzyb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest świetne. Podobne przepisy to Kurczak z winem i pieczarkami, Kurczak z białym winem i pieczarkami, oraz Kurczak w sosie z białego wina z pieczarkami.
Instrukcje
Kurczaka wrzucić do mąki, a następnie odkleić nadmiar.
Wymieszać 1 łyżeczkę nadmiaru mąki z odrobiną bulionu i odstawić.
Rozgrzać olej na patelni, następnie dodać kurczaka, grzyby i tymianek. Gotować na średnim ogniu przez około 5 minut, obracając raz piersi kurczaka na złoty kolor.
Wyjmij kurczaka, a następnie odstaw na bok.
Wlać wino i pozostały wywar i gotować przez 5 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Dodać mąkę i wymieszać bulion, mieszając, aż sos nieco zgęstnieje.
Włożyć kurczaka z powrotem na patelnię, wraz z sokami z talerza, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut lub aż gotowane przez i sos jest błyszczący.