Kurczak z Tomatillo i czerwonym sosem Chile
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj kurczaka z Tomatillo i czerwonym sosem Chile spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 457 kalorii, 24g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kminku, udek i udek kurczaka, chipotle chiles w sosie adobo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowany kurczak z kremowym Zielonym Chile, Tomatillo i sosem z awokado, Południowo-Zachodni Czerwony Sos Chile, oraz Szybko Gotowany Sos Tomatillo-Chile.
Instrukcje
W dużym, ciężkim piecu holenderskim rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i wymieszać, aby pokryć olejem. Smażyć, aż cebula zacznie brązowieć, często mieszając, około dziesięciu minut.
Dodać czosnek i smażyć minutę dłużej. Wymieszaj kminek, chiles i cynamon i smaż przez trzydzieści sekund lub aż przyprawy będą pachnące.
Dodaj tomatilos, kurczaka, wodę i kilka dużych szczypt soli (lepiej pomylić się na zbyt dużo niż za mało tutaj). Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć do niskiego gotować. Przykryć szczelną pokrywką i gotować przez godzinę, aż kurczak będzie bardzo miękki.
Zdejmij garnek z ognia i usuń kawałki kurczaka i pozostaw do ostygnięcia przez dziesięć minut.
Usuń skórę i odetnij kość, pozostawiając kurczaka w dużych kawałkach. Czerwony tłuszcz wzrośnie do powierzchni garnka; odtłuścić większość, ale pozostawić trochę dla smaku. Za pomocą kija lub blendera, przecieru sos do bardzo gładkiej, przecedzić przez sito o drobnych oczkach.
Dodać piloncillo i dodatkową sól do smaku.
Podawać z kurczakiem zanurzonym w sosie obok stosu tortilli lub używać do tacos, enchiladas lub chilaquiles.