Kurczak z Porto i figami

Kurczak z Porto i figami
Kurczak z Porto i figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 64G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 893 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, sól, figi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym, Kaczka z figami i Porto, oraz Gorgonzola Dolce z figami i Port dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
2
Przebić każdą figę trzy lub cztery razy nożem do parkowania. W małym rondlu ze stali nierdzewnej, połączyć figi, wody, portu 2/3 szklanki i skórki z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i dusić, pokryte, do miękkości, o 30 protokół. Wyrzucić skórkę i zarezerwować płyn kłusowniczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Przeciąć figi na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
4
W międzyczasie posmaruj kurczaka olejem i ułóż kawałki, skórką do góry, na dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Kurczaka posypać pozostałą 1 łyżką porcji i doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Każdy kawałek kurczaka polać kawałkiem masła. Gotować, aż piersi są po prostu zrobić, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
PortPort
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Usuń piersi i nadal gotować nogi, aż zrobić, o 5 minut dłużej.
7
Wyjąć patelnię do pieczenia z piekarnika; powrócić piersi do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania1/4 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan Plus Trochę Do Podania
8
Podgrzej brojlery. Dusić kurczaka, aż skóra będzie złoty kolor, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
9
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10
Wylać tłuszcz z patelni. Ustawić patelnię na umiarkowanym ogniu i dodać płyn do kłusowania figi. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
11
Dodaj figi, wszelkie nagromadzone soki z kurczaka i szczyptę soli i pieprzu. Łyżka sosu na kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
12
Sugestia Menu: zielone warzywa, takie jak brokuły na parze, sprawiają, że szybkie i łatwe danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
13
Zalecenie dotyczące wina: portugalskie czerwone wino, takie jak Do, łączące miękką konsystencję z pełnym smakiem, jest geograficznym meczem. Pikantny sos będzie również dobrze pasować do owocowego cabernet sauvignon lub merlot z Kalifornii lub Australii.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn