Kurczak z Porto i figami
Kurczak z Porto i figami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 64G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 893 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, sól, figi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Fricassée z kurczaka z figami i sosem portowym, Kaczka z figami i Porto, oraz Gorgonzola Dolce z figami i Port dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przebić każdą figę trzy lub cztery razy nożem do parkowania. W małym rondlu ze stali nierdzewnej, połączyć figi, wody, portu 2/3 szklanki i skórki z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i dusić, pokryte, do miękkości, o 30 protokół. Wyrzucić skórkę i zarezerwować płyn kłusowniczy.
W międzyczasie posmaruj kurczaka olejem i ułóż kawałki, skórką do góry, na dużej patelni do pieczenia.
Kurczaka posypać pozostałą 1 łyżką porcji i doprawić 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Każdy kawałek kurczaka polać kawałkiem masła. Gotować, aż piersi są po prostu zrobić, o 30 protokół.
Usuń piersi i nadal gotować nogi, aż zrobić, o 5 minut dłużej.
Wyjąć patelnię do pieczenia z piekarnika; powrócić piersi do patelni.
Podgrzej brojlery. Dusić kurczaka, aż skóra będzie złoty kolor, o 2 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Wylać tłuszcz z patelni. Ustawić patelnię na umiarkowanym ogniu i dodać płyn do kłusowania figi. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do około 1/4 szklanki, o 4 protokół.
Dodaj figi, wszelkie nagromadzone soki z kurczaka i szczyptę soli i pieprzu. Łyżka sosu na kurczaka.
Sugestia Menu: zielone warzywa, takie jak brokuły na parze, sprawiają, że szybkie i łatwe danie.
Zalecenie dotyczące wina: portugalskie czerwone wino, takie jak Do, łączące miękką konsystencję z pełnym smakiem, jest geograficznym meczem. Pikantny sos będzie również dobrze pasować do owocowego cabernet sauvignon lub merlot z Kalifornii lub Australii.