Kurczak z oliwkami, karmelizowaną cebulą i szałwią

Kurczak z oliwkami, karmelizowaną cebulą i szałwią
Kurczak z oliwkami, karmelizowaną cebulą i szałwią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 77g białka, 86 g tłuszczu, oraz w sumie 1259 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz węgierską paprykę, wino, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak z oliwkami, karmelizowaną cebulą i szałwią, Golonki cielęce z karmelizowaną cebulą i szałwią, oraz Szałwia-Pieczony Indyk Z Karmelizowaną Cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka opłukać; osuszyć. Ułóż na folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Wymieszaj kminek, sól, paprykę i kurkumę w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
PaprykaPapryka
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Posypać obie strony kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Odstawić przygotowując cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj całą cebulę. Smażyć na blady złoty, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Wymieszać z miodem. Smażyć, aż cebula są głębokie brązowe, o 15 protokół. Wyłącz ogrzewanie. Patelnia Tilt, popychając cebulę w kierunku góry i pozwalając olej do puli na dole. Odstawić 1/3 szklanki cebuli na pilaw. Za pomocą łyżki szczelinowej rozłóż pozostałą cebulę równomiernie na dużej patelni. Zapas patelni z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MiódMiód
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Olej ciepła zastrzeżone w patelni na średnim ogniu. Praca w partiach, brązowy kurczak, około 5 minut na stronę. Układaj kurczaka, skórkę do góry, w jednej warstwie na cebuli na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Wyjmij patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj 1/2 Puchar wina na gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Odstawić, aż bąbelki ustąpią.
13
Dodaj pozostałe wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
14
Umieść patelnię na średnim ogniu; gotować do zmniejszenia do 2 filiżanki, skrobanie bity, o 9 protokół. Włóż szałwię, szalotkę, czosnek i liście laurowe wśród ćwiartek z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Posypać pieprzem. Mieszanka wina na łyżce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WinoWino
16
Przykryć patelnię szczelnie folią i piec kurczaka 30 minut. Odsłaniać; posypać oliwkami kurczaka. Podlewać sokami. Powrót do piekarnika, odkryte, i kontynuować pieczenie, aż kurczak będzie miękki, fastrygowanie 2 więcej razy, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
OliwkiOliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
17
Przełożyć kurczaka, warzywa i oliwki na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
OliwkiOliwki
18
Podawać z sokami na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn