Kurczak z masłem indyjskim (kurczak Makhani) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na danie główne. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 916 kalorii, 66g białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 245 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz pastę czosnkową, liście kozieradki, garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak Z Masłem Indyjskim (Murgh Makhani) - Rozjaśniony, Makhani Chicken (Kurczak Z Masłem Indyjskim), oraz Chicken Makhani (Kurczak Z Masłem Indyjskim) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kurczaka w nieporowatym szklanym naczyniu lub misce z sokiem z cytryny, 1 łyżką chili w proszku i solą. Wrzucić do herbu; przykryć naczynie i przechowywać w lodówce marynować przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Aby zrobić sos: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu. Zamieszaj w garam masala. Kiedy masala zaczyna trzeszczać, wymieszać w pasty imbirowej, posiekany czosnek i zielone papryki chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Garam Masala
Pasta Imbirowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Podsmaż do miękkości, następnie wymieszaj przecier pomidorowy, chili w proszku, sól i wodę. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, mieszając w miodzie i kozieradce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Umieścić kurczaka w sosie mieszaniny. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 5 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy w środku. Wymieszać ze świeżą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.