Kurczak z cytryną i kaparami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z cytryną i kaparami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 32G białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, olej roślinny, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Z Mascarpone, Kaparami I Cytryną, Patelnia Cytrynowy Kurczak Z Kaparami, oraz Kurczak z kaparami i pieczoną cytryną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Kurczak posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Ciepła 1 Łyżka. masło i 2 łyżki. olej na dużej patelni na średnim ogniu, aż pieni się masło.
Dodaj 2 połówki piersi kurczaka; gotować, aż rumiane, 3 protokół. Flip kurczaka; gotować, aż Firma i rumiane z drugiej strony, 3 minut dłużej.
Przełożyć na talerz i luźno przykryć folią.
Dodaj 1 Łyżkę. masło i 1 łyżka. olej do patelni i powtórzyć z pozostałym kurczakiem.
Dodać do półmiska, przykryć i wstawić do piekarnika.
Dodaj sok z cytryny i wina na patelni i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 5 minut.
Zdjąć z ognia; wymieszać kapary i pozostały 1 łyżka. masło. Gotować, mieszając, aż masło się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem i podawać.