Kurczak Yakitori może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 611 kalorii, 47g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka sosu sojowego, sake, makaron ryżowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Drewniane
3
W dużej misce ubić przecier z rzodkiewki, mirin, sake, olej, soję i ostry sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry Sos
Rzodkiewka
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos Sezamowy
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać kurczaka i wrzucić do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 i do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
5
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową kamado do bezpośredniego grillowania na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Używając 2 szaszłyków na każde udo kurczaka, nawlecz krawędzie mięsa na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z Kurczaka
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
7
Posypać solą i pieprzem. Grill, aż zwęglone i gotowane przez, o 6 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć na deskę do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Wymieszać olej, ocet ryżowy, soję, sok z limonki i cukier w dużej misce i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Sok Z Limonki
Pieprz
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Wlać trochę na mizunę, wrzucić do płaszcza i Kopiec w dużej płytkiej misce do serwowania. Makaron wrzucić z pozostałym sosem i Kopiec w centrum mizuny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Mizuna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Udka z kurczaka przeciąć na pół na środku między szaszłykami, aby zrobić kebaby. Ułóż szaszłyki wokół mizuny, kurczaka w kierunku środka, skropić dodatkowym ostrym sosem i podawać.