Kurczak Yakitori
Przepis Kurczak Yakitori jest gotowy w około 23 minuty i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Jedna porcja zawiera 72 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Idź do sklepu i odbierz udka z kurczaka, mirin, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szaszłyki namoczyć w wodzie 30 minut. Rozgrzej grill na średnim ogniu (350 do 400).
Mirin i 5 kolejnych składników Połącz w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować 10 minut lub aż lekko zgęstnieje i zmniejsza się do około 1/2 szklanki.
Ochłoń. Rezerwy 3 łyżki glazury.
Kurczaka i zieloną cebulę równomiernie nawleczyć na szaszłyki.
Szaszłyki szczotkowe z glazurą sojową.
Szaszłyki grillowe 4 do 5 minut z każdej strony.
Pędzel z reserved glazury sojowej przed podaniem.