Kurczak Waikiki
Kurczak Waikiki to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis od Betty Crocker wymaga bulionu z kurczaka, octu jabłkowego, skrobi kukurydzianej i soku ananasowego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Sałatka Z Kurczakiem Waikiki, Klopsiki Waikiki, oraz Klopsiki W Stylu Waikiki.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. Spray 13x9-calowy (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z natryskiem do gotowania. W rondlu 2-ćwiartkowym podgrzać 3 szklanki bulionu do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać ryż; zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Przykryć; gotować na wolnym ogniu około 20 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.W międzyczasie odcedzić sok ananasowy do 2-filiżanki miarki; dodać pozostałe 1/2 szklanki bulionu, aby 1 1/4 szklanki. W innym rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj płyn ananasowy, cukier, skrobię kukurydzianą, piernik, ocet i sos sojowy.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Gotować około 2 minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z papryką i ananasem.
Pokroić kurczaka w 2 paski 1/2 x 1 cala.
Rozłóż ryż w naczyniu do pieczenia; ułóż paski kurczaka na ryżu.
Mieszankę z ananasem polać kurczakiem i ryżem.Naczynie przykryć folią.
Piec około 45 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku i mieszanka jest szampan.