Kurczak w sosie pomarańczowo-szałwiowym z serem ziołowym-chleb faszerowany
Kurczak z sosem pomarańczowo-szałwiowym z chlebem nadziewanym serem ziołowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,2 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 48g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś tymianek, sok pomarańczowy, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 63%, to danie jest solidne. Chleb Ziołowy Skręca, Faszerowany kurczak ziołowy z serem Boursin, oraz Faszerowany kurczak ziołowy z serem Boursin są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozwiń ciasto na paluszki chlebowe na 12 oddzielnych paluszków chlebowych. Używając mokrego palca, zrób "kanał" pośrodku każdego paluszka chlebowego.
Rozłóż ser w kanałach (około 1/2 łyżeczki na paluszku chlebowym). Złóż paluszki chlebowe, przykrywając nadzienie i ściśnij brzegi, aby uszczelnić. Rozciągnij i przekręć paluszki chlebowe w 8-calowe skręty i połóż obok siebie na blasze do pieczenia.
Posmaruj skręty białkiem jajka i posyp solą i czarnym pieprzem.
Piec 12 minut, aż się zarumienią.
W międzyczasie rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Dopraw obie strony kurczaka solą i czarnym pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelnię i gotuj 2 minuty z każdej strony, aż uzyskasz złoty kolor. W średniej misce wymieszaj sok pomarańczowy, musztardę, skrobię kukurydzianą, tymianek i szałwię.
Dodaj mieszaninę na patelnię i gotuj na wolnym ogniu. Dusić 2 do 3 minut, aż sos zgęstnieje i kurczak się ugotuje.
Podawaj 4 połówki piersi kurczaka z całym sosem i skrętami chleba. Zarezerwuj pozostałego kurczaka na sajgonki.