Bulgogi Wołowe
Bulgogi wołowe to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 291 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2914 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Jeśli masz mielony pieprz, czosnek, zielona cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Bi Bim Bap Z Wołowiną Bulgogi, Bulgogi Wołowe, oraz Bulgogi Wołowe.
Instrukcje
Włożyć wołowinę do płytkiego naczynia.
Połącz sos sojowy, cukier, zielona cebula, czosnek, nasiona sezamu, olej sezamowy i zmielony czarny pieprz w małej misce.
Polej wołowiną. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Szybko grilluj wołowinę na gorącym grillu, aż lekko zwęglona i ugotowana, 1 do 2 minut na stronę.