Bulgogi Wołowe

Bulgogi Wołowe
Bulgogi wołowe to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 291 kalorii, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2914 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Jeśli masz mielony pieprz, czosnek, zielona cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Bi Bim Bap Z Wołowiną Bulgogi, Bulgogi Wołowe, oraz Bulgogi Wołowe.

Instrukcje

1
Włożyć wołowinę do płytkiego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
2
Połącz sos sojowy, cukier, zielona cebula, czosnek, nasiona sezamu, olej sezamowy i zmielony czarny pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Polej wołowiną. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Szybko grilluj wołowinę na gorącym grillu, aż lekko zwęglona i ugotowana, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować de Morgenzon Reserve Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
De Morgenzon Reserve Chenin Blanc
Dekadencki złoty z zielonymi odcieniami, ten Chardonnay wykazuje aromaty opiekanej brioche z pikantną marmoladą. Na podniebieniu wyłania się szkielet limonki i trawy cytrynowej z kwiatowymi nutami wiciokrzewu i frangipani. Ciepła, bogata wanilia i kremowy migdałowy niuans utrzymują się na finiszu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn