Kurczak w papryce z fetą Orzo
Kurczak w papryce z Fetanem Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka oregano, papryka paski, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Macrina Orzo z ogórkiem, papryką, bazylią i fetą, Orzo-Sałatka Z Papryki, oraz Sałatka z Orzo, kukurydzy i pieczonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Orzo gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy orzo gotuje, podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą, czarnym pieprzem i czerwoną papryką.
Dodać kurczaka na patelni, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjąć kurczaka z patelni i ogrzać.
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki oliwy z oliwek i papryki na patelnię; smażyć 2 protokół.
Dodaj oregano i czosnek; smażyć 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać sokiem z cytryny.
Połącz orzo z fetą i podawaj z kurczakiem i papryką.