Kurczak Tamales
Jedna porcja zawiera 116 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, piersi z kurczaka, salsę verde i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łuski kukurydzy moczyć w misce z gorącą wodą, używając talerza, aby utrzymać je w zanurzeniu, aż będą giętkie, 1 godzinę.
W międzyczasie wykonaj nadzienie: Przynieś bulion w proszku i 4 szklanki wody na wolnym ogniu w średnim garnku na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować na wolnym ogniu, aż gotowane przez, 12 do 15 protokół.
Wyjąć kurczaka i ostudzić; pokroić na małe kawałki. Zarezerwuj bulion.
Puree kolendry i 1 1/4 szklanki zarezerwowanego bulionu w robocie kuchennym, aż gładka (zapisać pozostały bulion do innego użytku).
Przełożyć do średniego garnka.
Dodać czosnek, kminek i salsa i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; gotować, aż lekko zmniejszona, o 12 protokół. Kurczaka wymieszać i doprawić solą.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Zrobić ciasto: namoczyć ancho chile w gorącej wodzie do miękkości, o 15 protokół.
Odcedzić chile, następnie mielone do pasty.
Połącz pastę chile, masę harina, smalec, 2 2/3 szklanki ciepłej wody i 2 łyżeczki soli
Wymieszaj rękami (lub użyj miksera z uchwytem na wiosło) 10 do 15 minut lub do momentu, gdy kulka ciasta o wielkości marmuru unosi się w wodzie.
Osuszyć łuski i osuszyć. Zaczynając 1/2 cala od szerokiego końca, rozłóż około 3 łyżki ciasta na łuskę, pozostawiając 1-calową granicę po bokach. Łyżka około 2 łyżki kurczaka wypełniając środek ciasta, a następnie złożyć na boki łuski, owijając ciasto wokół nadzienia. Złóż wąski koniec łuski. Powtórz z pozostałymi łuskami, ciastem i nadzieniem.
Ustaw kosz na parowiec w dużym garnku wypełnionym od 1 do 2 cali wody. Ułóż tamales stojąc w parowcu, złożonym bokiem w dół. Doprowadzić wodę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie przykryć i parować, aż tamales odciągną się od łusek, około 1 godziny.
Wyjąć z parownika i lekko ostudzić przed rozpakowaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.