Kurczak smażony z karczochami i grzybami
Kurczak Sauté z karczochami i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 361 kalorii, 27g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz bulion z kurczaka, mąkę, kapary i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Kurczak Saute z karczochami, cytryną i miętą, Kurczak Saute z pieczarkami i papryką, oraz Kurczak Z Karczochami I Pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić karczochy, rezerwując 2 łyżki marynaty; ustawić karczochy i zarezerwowane marynaty na bok.
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/2 cala, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Połączyć mąkę, sól, i pieprz w płytkim naczyniu; pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki, i odstawić.
Roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu; dodać grzyby i smażyć 5 minut. Pieczarki przesunąć na jedną stronę patelni i rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni; dodać kurczaka. Gotować kurczaka 5 do 6 minut z każdej strony.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj wino do patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni.
Dodaj rosół z kurczaka, karczochy, i zastrzeżone karczoch marynaty na patelni, i gotować 3 minut lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Wyjąć z ognia; dodać pozostałą 1 łyżkę masła i kapary, często mieszając, aż będzie gładka.