Małże z frytkami w piekarniku
Małże z frytkami w piekarniku mogą być tylko Amerykański przepis, którego szukasz. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 19g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka pieprzu, masła, pomidorów rzymskich i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Małże Z Pesto I Czosnek Piekarnik Frytki Przepis, Małże i frytki z majonezem musztardowym, oraz Małże Gotowane W Piekarniku.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F.
Ziemniaki pokroić w paski wielkości frytki.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Skropić olejem, doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i wymieszać.
Rozprowadzić w jednej warstwie. Pieczeń na złoty i chrupiące, 45 do 50 protokół. W międzyczasie roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać pory i gotować, aż zmiękną, 4 do 5 protokół.
Dodaj wino, pomidory i pozostałą sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 2 minuty.
Dodaj małże, przykryć, i gotować, aż otworzą, o 3 protokół. Należy wyrzucić wszystkie małże, które pozostają zamknięte. Podziel małże i płyn do gotowania między poszczególne miski.
Podawać z frytkami i dodatkową miską na odrzucone muszle.Wskazówka: małże Przechowywać w lodówce, jak tylko wrócisz do domu ze sklepu. Jeśli nie możesz ugotować ich Tej nocy, wyjmij opakowanie, przenieś je do miski, przykryj wilgotną szmatką i przechowuj w lodówce nie dłużej niż 24 godziny.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.