Kurczak prowansalski z pomidorami, oliwkami i bazylią
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Małych Ziemniaków Yukon Lub Białych, Przekrojonych Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Dodać kurczaka, skórkę do dołu. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości; gotować, aż złoty, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
3
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Wylać wszystkie z wyjątkiem 1 1/2 łyżki kapieli. Chłodna patelnia 2 minuty; powrót do niskiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
6
Dodaj pomidory i wino. Zwiększyć ciepło do medium; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki. Gotować, aż pomidory będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
7
Powrót kurczaka, strona skóry do góry, na patelnię. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Dusić, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
9
Dodaj ostatnie 4 składniki do sosu na patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić, aż sos zgęstnieje, o 4 protokół. Łyżka sosu nad kurczakiem; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10
Add last 4 ingredients to sauce in skillet. Bring to boil over medium-high heat. Reduce heat; simmer until sauce thickens, about 4 minutes. Spoon sauce over chicken; serve.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Białego Wina Lub Bulionu Z Kurczaka