Kurczak Okra Kiełbasa Gumbo

Kurczak Okra Kiełbasa Gumbo
Przepis Kurczak Okra kiełbasa Gumbo jest gotowy w około 2 godziny i 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. To danie główne ma 606 kalorii, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, wodę, okrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kiełbasa Andouille i Gumbo z kurczaka ze smażoną okrą, Gumbo z kurczaka i Okra, oraz Kurczak i Okra Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść sól, czarny pieprz, przyprawa Cajun, i czosnek w proszku, z mąką w 1 galon zip typu worek.Umyć części kurczaka i dobrze wysuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki4 Kapelusze Grzybów Portobello, Wytrzyj Do Czysta I Pokrój W Bardzo Cienkie Plasterki
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
2
Posypać więcej przypraw Cajun i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.(Jeśli nie masz tłuszczu z boczku pod ręką, użyj tego czasu, aby wytworzyć tłuszcz z 1/2 funta boczku.).w dużym garnku, około 12 quart, podgrzej oliwę z oliwek i tłuszcz z boczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Włożyć kurczaka do worka z przyprawioną mąką i wstrząsnąć do płaszcza. Upuść kurczaka na patelnię i brązowy go, aż Na zewnątrz jest złoty. W razie potrzeby zrób to w dwóch partiach. Pozostałą w torbie mieszankę mąki należy zachować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Wyjąć kurczaka i dodać mieszaninę mąki z worka do oleju. Na małym ogniu dokładnie wymieszać zasmażkę. Pozostawić na wolnym ogniu przez 30-45 minut, mieszając dokładnie co 5-6 minut lub mniej. Nie pozwól mu przypalić. Lepiej trzymać ciepło niżej, częściej mieszać i brać maksymalną ilość czasu, a następnie ryzykować przypalenie zasmażki, która sprawi, że będzie gorzka. Efektem końcowym powinna być gładka pasta w Kolorze mahoniu, kilka odcieni ciemniejszych niż masło orzechowe.Podczas gdy to jest browning, posiekać paprykę, cebulę i seler. Czosnek zmielić. Pokrój każde ogniwo kiełbasy na pół wzdłuż, a następnie połóż się płasko na desce i pokrój w plastry 3/8".Gdy zasmażka stanie się gładka i bogata, dodaj paprykę, cebulę, czosnek, seler i kiełbasę. Mieszaj, aż warzywa zwiędną, a cebula będzie przezroczysta. Ad liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzeszków ZiemnychPołówki Orzeszków Ziemnych
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienkie Plasterki SalamiCienkie Plasterki Salami
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Mięso MieloneMięso Mielone
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
5
Dodaj jedną puszkę pomidorów i ich płyn i dobrze wymieszaj. Kontynuuj dodawanie drugiej puszki pomidorów, bulionu i wody powoli, dobrze mieszając między każdym dodatkiem, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia. Powrót kurczaka do garnka i pozostawić na wolnym ogniu, aż kurczak spada z kości, o 40 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Wyjąć kurczaka i odstawić do ostygnięcia, aby mięso można było usunąć z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Dodać pokrojoną okrę, tymianek i ryż. Pozostawić do gotowania na małym ogniu przez 40 minut lub aż ryż jest gotowy.Wyreguluj przyprawy solą, pieprzem i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)wędzona kiełbasa andouille, pokrojona na kawałki wielkości kęsa (jeśli masz świeże andouille, podsmaż linki, aby można je było pociąć później)wędzona kiełbasa andouille, pokrojona na kawałki wielkości kęsa (jeśli masz świeże andouille, podsmaż linki, aby można je było pociąć później)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitłuszcz z boczku (lub 8 oz. boczek pokrojony w kostkę, zastrzegamy rumiane kawałki)tłuszcz z boczku (lub 8 oz. boczek pokrojony w kostkę, zastrzegamy rumiane kawałki)23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana paprykaposiekana papryka11 funt cukinii,4 kapelusze grzybów portobello, wytrzyj do czysta i pokrój w bardzo cienkie plasterki4 kapelusze grzybów portobello, wytrzyj do czysta i pokrój w bardzo cienkie plasterki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisól przyprawowa Lawry'ssól przyprawowa Lawry's2(może być lub przeglądać)1/2 puszki (3 uncje) koncentratu pomidorowego1/2 puszki (3 uncje) koncentratu pomidorowego2kilogramypomidorypomidory2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany selerposiekany seler2kilogramykurczak (ok. 4-4 1/2 funta, pokrojony na kawałki)kurczak (ok. 4-4 1/2 funta, pokrojony na kawałki)3Średnia żółta cebula, posiekana1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka2(może być lub przeglądać)tymianek (lub 10 -12 świeżych gałązek tymianku, około 6 cali w pakiecie)tymianek (lub 10 -12 świeżych gałązek tymianku, około 6 cali w pakiecie)4largesząbki czosnku, Duże, mieloneząbki czosnku, Duże, mielone1(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki907Orzechy dowolne (posiekane)okra, plastry 1/4 cala (lub 20 oz. mrożone posiekane)okra, plastry 1/4 cala (lub 20 oz. mrożone posiekane)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPakiet sazon z kolendrą i achiotePakiet sazon z kolendrą i achiote4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula11 funt cukinii,2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano18Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól, czarny pieprz i czerwony pieprz do smakusól, czarny pieprz i czerwony pieprz do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimielona gałka muszkatołowa lub świeżo startamielona gałka muszkatołowa lub świeżo starta

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować Granbazan Etiquetan Ambar Albarino. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 25 dolarów za butelkę.
Granbazan Etiqueta Ambar Albarino
Granbazan Etiqueta Ambar Albarino
Bladozłoty kolor, z błyszczącymi refleksami cytryny w kierunku krawędzi. Wielka złożoność węchowa, odzwierciedlająca wyraźnie cechy odmianowe z aromatami świeżych owoców siewnych, ananasa, zielonego jabłka, cytryny i banana. Przepyszne z chrupiącą kwasowością. Elegancki, zrównoważony i przyjemny posmak.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia18
Magazyn