Kurczak Nadziewany Żurawiną
Kurczak nadziewany żurawiną może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 731 kalorii, 39g białka, oraz 47g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,2 USD za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Przynosi ci smak domu. Mieszanka masła, przetartej szałwii, chleba kukurydzianego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżką wynik 52%, to danie jest dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak Nadziewany Żurawiną-Gorgonzola, Kurczak Faszerowany Kozim Serem Żurawinowym, oraz Cape Cod Cranberry Faszerowany Kurczak.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż seler, cebulę i żurawinę na 1/2 szklanki masła do miękkości. Dodać czosnek, grzanki, farsz z chleba kukurydzianego i wystarczającą ilość bulionu do zwilżenia; odstawić.
Umieść kurczaka piersią do góry na ruszcie na brytfannie.
Połącz sól, pieprz, przyprawę do drobiu i szałwię; posyp kurczaka wewnątrz i na zewnątrz. Luźno nadziewać mieszanką żurawinową. Rozpuść pozostałe masło; posmaruj kurczaka.
Piec bez przykrycia w 350° przez 2-1 / 2 do 3 godzin lub do momentu, gdy termometr wskaże 180° dla kurczaka i 165° Dla farszu, od czasu do czasu polewając sokami z patelni.
Wyjmij kurczaka z piekarnika; namiot z folią.
Odstawić na 15 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbienia.