Budyń Arborio Z Rumem I Rodzynkami
Rum-rodzynkowy budyń Arborio jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 67 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, rum, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Budyń Ryżowy Arborio, Budyń Ryżowy Arborio, oraz Budyń Ryżowy Arborio.
Instrukcje
Połączyć rodzynki i rum. Przykryć i odstawić.
Połącz odparowane mleko i 1 1/2 szklanki wody w średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodać cukier, mieszając do rozpuszczenia.
Wlać mieszaninę mleka do 3-litrowej kuchenki elektrycznej. Wymieszać z ryżem i solą. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez 4 godziny lub tylko do momentu, aż budyń ustawi się w środku, mieszając po 1 godzinie i ponownie po 3 godzinach.
Wymieszać mieszaninę rodzynek i gałki muszkatołowej; odstawić, odkryte, 10 minut.