Kurczak Musujący
Musujący kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka masła, połówki piersi kurczaka, wino musujące i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Musujące Mai Tai, Musujące Grejpfruty, oraz Sparkling Punch.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, sól, pieprz i czosnek w proszku w płytkiej misce. Naciśnij piersi z kurczaka do mieszanki mąki dobrze płaszcz. Odłożyć pokryte piersi z kurczaka na papier woskowany; nie układać w stosy.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać grzyby z 1/4 szklanki wina, aż soki grzybowe zostały wchłonięte i grzyby zaczynają brązowy, o 15 protokół. Popchnij grzyby do krawędzi patelni i umieść powlekane piersi z kurczaka na środku patelni. Piersi z kurczaka brązować z każdej strony, około 5 minut na stronę i wlać pozostałą 1 szklankę wina. Przykryć patelnię i gotować, aż kurczak nie jest już różowy wewnątrz, o 10 protokół.
Wyjąć piersi kurczaka z patelni i ułożyć na rozgrzanym półmisku.
Wlać śmietanę na patelnię, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, i gotować, mieszając często, aż brązowe kawałki smaku na dnie patelni rozpuszczają się i sos zgęstniał, o 10 protokół.
Polać kurczaka sosem i podawać.