Kurczak Mojito

Kurczak Mojito
Kurczak Mojito może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 696 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,83 zł za porcję. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz paprykę, brązowy cukier, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj The Ultimate Mojito ... The Sequel-The Cherry Mojito, Karmazynowy Przypływ Mojito (Cherry Mojito), oraz Kurczak Mojito mamy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Usuń kręgosłup kurczaka nożycami do drobiu; spłaszcz kurczaka, naciskając mocno na skórę części kurczaka, aby siedział równomiernie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4
Połącz wszystkie suche przyprawy i natrzyj kurczaka mieszanką przypraw, szczególnie pod skórą. Włożyć do zamykanej plastikowej torby i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, następnie dodać kurczaka do marynaty i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6
Wyjąć kurczaka z marynaty i strząsnąć nadmiar marynaty. W dużej patelni saute na średnim lub wysokim ogniu dodaj 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Gdy olej jest gorący, umieść skórę kurczaka od strony dołu i zapieczętuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego TłoczeniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Gdy skóra jest złoty brązowy flip kurczaka i dodać 1/2 filiżanki marynaty na patelni; umieścić patelnię w piekarniku i gotować kurczaka przez 25 minut lub aż kurczak ma temperaturę wewnętrzną 165 stopni F. na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Wyjmij kurczaka z piekarnika i posmaruj glazurą Mojito.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
MojitoMojito
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Umieść kurczaka pod brojlerem na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
10
Wyjąć z brojlerów, pokroić i podawać natychmiast z większą ilością glazury z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
11
Połącz wszystkie składniki w misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
12
W średnim garnku z sosem umieść rum, rosół z kurczaka i brązowy cukier. Zmniejsz o 1/3 przy dużym ogniu. W małej misce wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą. Gdy mieszanina rumu jest zmniejszona, dodaj mieszankę skrobi kukurydzianej powoli do gotującej się cieczy i ubijaj przez 3 minuty, aż do 50 procent grubszego. Pamiętaj, że możesz nie potrzebować tego wszystkiego. Gdy glazura jest na pożądanej grubości, dodać liście mięty i przenieść do małej miseczki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie1kilogramygroszek śnieżny, rozmrożonygroszek śnieżny, rozmrożony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemny rumciemny rum1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemny rumciemny rum1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czosnek w plasterkachczosnek w plasterkach2(zima)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony2limonki, soczystelimonki, soczyste2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście miętyposiekane liście mięty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)suszone oreganosuszone oregano11 funt cukinii,Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3(zima)zimna wodazimna woda596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny białyocet winny biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn