Kurczak meksykański z migdałami-krem Chile
Kurczak meksykański z migdałami-krem Chile jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz crema mexicana, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Meksykańska Zupa Z Kurczaka Z Kolendrą-Krem Chile, Piersi kurczaka z zielonym sosem śmietanowo-migdałowym, oraz Krem z Chile-rosół.
Instrukcje
Połącz migdały i pieprz chile w blenderze lub robocie kuchennym; proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Posypać 1/8 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Masło i olej ciepła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj czosnek do patelni; gotuj 1 minutę, stale mieszając.
Dodaj mieszaninę migdałów, 1/8 łyżeczka soli, i bulion; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż mieszanina bulionu zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 3 minut).
Zdjąć z ognia. Wymieszaj crema Mexicana.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.