Kurczak Marsala od Birds Eye®
Kurczak Marsala z Birds Eye® wymaga ok. 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 25g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka bulionu wołowego, masło, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Love Birds-kurczak w cieście, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu i gotować kurczaka, obracając raz, 6 minut lub aż złoty kolor.
Usunąć kurczaka; odstawić na bok.
W tej samej patelni dodać przepis gotowy Mieszanka Marsala, i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 6 minut lub aż ciecz jest prawie wchłaniany.
Posypać mąką i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę. Wymieszać z winem i bulionem; doprowadzić do wrzenia.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj z powrotem kurczaka. Dusić 4 minuty lub aż sos zgęstnieje i kurczak jest dokładnie gotowane.* Doprawić solą i czarnym pieprzem.