Kurczak i Polenta z korzeniem selera i szałwią

Kurczak i Polenta z korzeniem selera i szałwią
Kurczak i Polenta z korzeniem selera i szałwii wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Na 4,46 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 886 kalorii, 30g białka, oraz 47 g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka soli, czosnek, liście szałwii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 81%. Spróbuj Zupa Z Korzenia Kasztana I Selera Z Grzankami Z Szałwii I Boczkiem, Pikantny smażony koper włoski, seler i korzeń selera z chińską kiełbasą, oraz Kurczak z Puree z korzenia selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 4-ćwiartowej patelni z sosem, przynieś 4-ćwiartkową wodę do wrzenia i ubijaj polentę w stałym strumieniu. Gdy cała polenta zostanie dodana, pociągnij garnek do przodu i kontynuuj mieszanie drewnianą łyżką. Gdy gęsta jak stopiona lawa, wlać do 8 cala przez 10 cala patelni do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Tymczasem piersi kurczaka podzielić i pokroić na 3 kawałki. Wyrobić kawałki w sezonowanej mące. Następnie zagrzebać wątróbki z kurczaka w przyprawionej mące. W dużym holenderskim piecu o grubym dnie podgrzewaj olej do czasu palenia. Najpierw brązowe kawałki piersi, a następnie wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Opakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, RozmrożonychOpakowanie Mrożonych Warzyw Gulaszowych, Rozmrożonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodać wątróbki, cebula i korzeń selera i gotować, aż złoty kolor, o 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj wino, sos pomidorowy i szałwię i powrót kawałki kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować 20 minut, lub aż kawałki piersi są prawie gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Pokrój chłodną polentę w kostkę 1/2 cala i dodaj do garnka. Gotować kolejne 10 minut, doprawić solą i pieprzem i podawać z selerem naciowym tortino.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
PolentaPolenta
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Podsmażyć cebulę i czosnek w oliwie z oliwek na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, ale nie Brązowy (o 10 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
8
Dodaj pomidory. Doprowadzić do wrzenia, obniżyć ogień tylko bulgotanie, mieszając od czasu do czasu przez 30 minut. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Podawać natychmiast lub odstawić do dalszego użycia. Sos można przechowywać w lodówce do tygodnia lub zamrażać do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia79
Magazyn