Kurczak i pierogi
Kurczak i pierogi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 618 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.73 za porcję. 206 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką lodową wodę, krem z rosołu, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), oraz Kurczak i pierogi.
Instrukcje
Umieść kurczaka, seler, cebulę, liście laurowe, bulion i przyprawę domową w dużym garnku.
Dodaj 4 ćwiartki wody i wody i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Dusić kurczaka, aż będzie miękki i soki uda uruchomić jasne, o 40 protokół.
Wyjmij kurczaka z garnka, a gdy będzie wystarczająco chłodny do obsługi, usuń skórę i oddziel mięso od kości. Odstawić mięso z kurczaka do garnka. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Mąkę wymieszać z solą i wymieszać w misce do miksowania. Począwszy od środka Kopca, skrop niewielką ilość wody z lodem nad mąką. Używając palców i przesuwając się od środka do boków miski, stopniowo włączaj około 3/4 szklanki lodowatej wody. Zagnieść ciasto i uformować w kulkę.
Pył dużą ilość mąki na czystą powierzchnię roboczą.
Rozwałkuj ciasto (będzie twarde), pracując od środka do grubości 1/8 cala.
Niech ciasto relaks przez kilka minut.
Do garnka z kurczakiem dodajemy krem z zupy selerowej i delikatnie dusimy na średnim ogniu.
Ciasto pokroić na 1-calowe kawałki. Wyciągnij kawałek na pół i wrzuć połówki do gotującej się zupy. Powtarzam. Nie mieszaj kurczaka po dodaniu pierogów. Delikatnie przesuwaj garnek ruchem okrężnym, aby pierogi zanurzyły się i gotowały równomiernie. Gotować, aż pierogi pływają i nie są już ciasta, 3 do 4 minut.
Podawać, kadzi kurczaka, sos, i pierogi w ciepłych miseczkach.
Uwaga kucharza: jeśli gulasz z kurczaka jest zbyt cienki, można go zagęścić przed dodaniem pierogów. Wystarczy wymieszać 2 łyżki skrobi kukurydzianej i 1/4 szklanki wody, a następnie ubić tę mieszaninę do gulaszu.
Składniki wymieszać i przechowywać w szczelnym pojemniku do 6 miesięcy.