Kurczak i Cavatelli
Kurczak i Cavatelli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 38g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cavatelli, rosół z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Spróbuj Cavatelli Z Kurczakiem I Pomidorem, Zupa Z Kurczaka I Cavatelli, oraz Cavatelli z kiełbasą z kurczaka i kapustą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przynieś bulion, liść laurowy, cebulę, seler i marchew na wolnym ogniu. Dusić przez 5 minut.
Dodaj szałwii, sól, pieprz, i piersi kurczaka i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż po prostu zrobić, o 25 protokół. Przekręć piersi kurczaka kilka razy podczas gotowania.
Tymczasem, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować cavatelli aż tylko zrobić, o 10 protokół.
W małej misce, wymieszać masło i mąkę razem do postaci pasty.
Wyjąć liść laurowy z garnka, przesunąć kurczaka na bok, a następnie ubić mieszaninę masła do płynu. Dusić, aż zgęstnieje, 1 do 2 protokół. Wymieszać gotowane cavatelli i gotować na wolnym ogniu, aż tylko ogrzane przez.
Mrożone makarony:: kilka marek mrożonych makaronów cavatelli, płaskich makaronów jajecznych i gnocchi jest dostępnych w supermarketach. W przeciwieństwie do suszonego makaronu, produkty te mają atrakcyjne żucie ciasta, które znajdujemy w sam raz z tym rodzajem sosnego gulaszu. Mrożony makaron ugotować osobno zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedzić, a następnie wymieszać do garnka z kurczakiem.
Rekomendacja wina: ponieważ to danie nie ma odważnych lub asertywnych smaków, aby konkurować z winem, opcje są nieograniczone: czerwone lub białe, pełne smaku lub lekkie. Trzy dobre opcje to merlot lub chardonnay z Kalifornii lub Meursault (również wykonane z chardonnay) z Francji.