Kurczak duszony z pieczarkami i Chardą
Duszony kurczak z pieczarkami i boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sherry, pieprz, podudzia z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak duszony z ciecierzycą i Chardą Szwajcarską, Piersi z kurczaka faszerowane Chardą, szpinakiem i pieczarkami, oraz Kurczak duszony z pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki i 1/4 łyżeczki soli w płytkim naczyniu. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki. Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć.
Dodać kurczaka do kapiących na patelni; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj cebulę, Kabaczek i grzyby na patelnię; gotuj przez 5 minut, często mieszając.
Dodać jabłko i czosnek; gotować 1 minutę. Wmieszać sherry; gotować 1 minutę lub do odparowania płynu.
Dodaj chard; gotować 2 minuty lub aż zwiędną, stale mieszając.
Dodać pieprz wiśniowy; gotować 30 sekund. Odstawić kurczaka na patelnię; dodać bulion. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić 15 minut lub aż termometr włożony w najgrubszą część uda kurczaka rejestruje 16
Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Posypać pokruszonym boczkiem.
Wino Uwaga: giętki czerwony, jak merlot, jest dobrym wyborem dla tego przepisu. Podczas gdy zwykle myślimy o białym winie z kurczakiem, to danie jest dymny boczek i ziemiste grzyby, wraz z duszeniem, dać mu bogate smaki dopasować czerwony. Podstawowy Merlot Blackstone ($12), z miękkimi owocami, średnim ciałem i bardzo miękkimi taninami, nie obezwładni potrawy ani nie zderzy się ze słodkim ciepłem papryki wiśniowej. Jeffery Lindenmuth