Kurczak Cytrynowo-Oregano
Kurczak cytrynowo-Oregano wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, udka kurczaka, oregano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 38%. Spróbuj Kurczak Oregano-Cytrynowy, Lepki kurczak cytrynowo-oregano, oraz Piersi Z Kurczaka Cytrynowo-Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej plastikowej torbie na żywność (lub misce) połącz sok z cytryny, olej, oregano, czosnek i pieprz.
Przyciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu z udek kurczaka. Kurczaka opłukać i umieścić w torbie (lub misce). Zamknąć i obrócić worek, aby wymieszać kurczaka z marynatą (lub wymieszać w misce i przykryć szczelnie).
Odstawić 10 do 20 minut, obracając od czasu do czasu. Jeśli do przodu, schłodzić kurczaka w marynacie do 1 dnia.
Podnieś kurczaka z marynaty i umieścić kawałki nieco od siebie na stojaku w 10-przez 15-calowy patelni brojlerów; rezerwy marynaty.
Broil o 6 cali od ciepła, obracając w razie potrzeby brązowo równomiernie, aż mięso nie jest już różowy w kości (wyciąć do testu), 25 do 30 minut ogółem; do ostatnich 10 minut, baste od czasu do czasu z zastrzeżonej marynaty.