Kurczak Cytrynowo-Oliwkowy z Orzo
Kurczak Cytrynowo-Oliwkowy z Orzo to danie główne bez nabiału . Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 473 kalorie . Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, makaronu orzo, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Wypróbuj Kurczak Cytrynowo-Oliwkowy z Orzo , Kurczak Cytrynowy z Orzo i Kurczak Cytrynowy z Orzo , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą rozgrzej olej na średnim ogniu. Brązowy kurczak z obu stron; zdjąć z patelni.
Dodaj bulion do patelni; zwiększ temperaturę do średnio-wysokiej. Gotuj, mieszając, aby poluzować przyrumienione kawałki z patelni. Wymieszaj pozostałe składniki. Wróć do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wróć kurczaka na patelnię. Gotuj pod przykryciem przez 5-8 minut lub do momentu, aż makaron będzie miękki, a termometr włożony do kurczaka wskaże 170°.