Kurczak, brokuły i pomidorki wiśniowe Fusilli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj kurczaka, brokuły i Fusilli z pomidorów wiśniowych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 611 kalorii, 30g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 9 fanów. Jeśli masz Pecorino romano, makaron fusilli ze szpinakiem, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cpk brokuły i suszone na słońcu pomidory Fusilli, Fusilli z brokułami i kurczakiem, oraz Makaron z kurczakiem, brokułami i Fusilli dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu z ciasną pokrywką, połącz kurczaka, bulion, 1 łyżeczkę soli, zmiażdżony czosnek i pietruszkę. Doprowadzić tylko do wrzenia, zdjąć z ognia, i odstawić, przykryty, aż tylko gotowane przez, o 15 protokół.
Usunąć kurczaka, odcedzić bulion. Pociągnij kurczaka w paski i włóż do miski z około 1/4 szklanki bulionu. Zarezerwuj resztę bulionu z kurczaka.
Doprowadzić duży garnek zimnej wody do wrzenia na dużym ogniu, a następnie soli obficie.
Dodać brokuły i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 2 protokół.
Brokuły przełożyć łyżką szczelinową do miski. Powrót wody do wrzenia, dodać fusilli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż al dente do miękkości, ale nie mushy, o 8 protokół.
Podczas gdy makaron gotuje, połączyć mielony czosnek, olej, i płatki chile w dużej patelni. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż lekko rumiane i pachnące, o 2 protokół.
Dodać pomidory i gotować, mieszając, aż nieco miękkie, o 1 minutę.
Dodać 1/2 szklanki bulionu, pozostałe 2 łyżeczki soli, i mieszać w masło i 1/4 szklanki pecorino aż włączone. Wymieszać z kurczakiem i brokułami, doprowadzić na wolnym ogniu i zdjąć z ognia.
Makaron odsączyć w durszlaku w zlewie.
Przenieść do miski i wrzucić z pozostałą 1/4 Puchar pecorino.
Polać makaron sosem, doprawić pieprzem i wymieszać. (Jeśli sos wokół makaronu wydaje się "ciasny", dodaj trochę więcej bulionu, aż luźno zdrzemnie fusilli.)
Podawać w dużych miseczkach i w razie potrzeby podawać dodatkowy ser na stole.