Kurczak azjatycki w sosie Kumkwatowym
Azjatycki Kurczak z sosem kumkwat może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 22g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, wodę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Piersi z kurczaka w sosie Kumkwatowo-miodowym, SOS Kumkwatowy, oraz Kalendarz dziewczyny Curvaceous Żurawina i kumkwat sos z Port.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. Fold skrzydełka kurczaka w poprzek pleców z końcówkami dotykając. Krawat lub szaszłyki perkusyjne do ogona.
Umieść kurczaka, pierś bokiem do góry, na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części mięśnia uda i nie dotykała kości.
Pieczenie odkryte 45 minut. W małej misce, wymieszać sherry, sos sojowy i czosnek w proszku; pędzla na kurczaka. Piecz ok 45 minut dłużej, szczotkując raz lub dwa razy mieszanką sherry, aż termometr wskaże 82° i sok nie będzie już różowy po przecięciu środka uda. Wyrzucić pozostałą mieszaninę sherry
Usuń nasiona z kumkwatów. W rondlu 1-quart wymieszaj sok pomarańczowy, marmoladę pomarańczową, sok z cytryny i imbir.
Podgrzać do wrzenia. W małej misce, wymieszać wodę i skrobię kukurydzianą; wymieszać z mieszaniną soku pomarańczowego.
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać około 1 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj kumkwaty, migdały i Likier.
Podawać kurczaka z sosem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.