Kurczak Andouille Gumbo

Kurczak Andouille Gumbo
Kurczak Andouille Gumbo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 662 kalorie, 38g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Mieszanka kiełbasy andouille, papryka, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak i Andouille Gumbo, Kurczak i Andouille Gumbo, oraz Chicken-Andouille Gumbo.

Instrukcje

1
Połączyć wodę i kurczaka w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 1 godzinę. Używając szczypiec, przenieś kurczaka do sitka i ostudź, oszczędzając płyn do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Usuń mięso z kości na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
3
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać okrę i gotować, aż nie będzie lepki, często mieszając, o 20 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5
Wymieszaj mąkę i pozostałą 1/2 szklanki oleju w ciężkim dużym holenderskim piekarniku. Gotować na średnim ogniu, aż głęboki złoty kolor, często mieszając, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodaj 4 szklanki zarezerwowane rosół gotowania kurczaka, okra, kiełbasa andouille, pomidory z sokami, papryka, seler, czosnek, liść laurowy, sól, tymianek, bazylia, cayenne i pieprz. Przykryć częściowo i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
PaprykaPapryka
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Cały KurczakCały Kurczak
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
BazyliaBazylia
BulionBulion
TymianekTymianek
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
SólSól
7
Łyżka usunąć tłuszcz z powierzchni gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo
8
Dodaj kurczaka i plik proszku do gumbo i gotować delikatnie 15 protokół. (Jeśli przygotowanie do przodu, przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu przed podaniem.) Kopiec ryżu w płytkich miseczkach w razie potrzeby. Chochla gumbo i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plik W ProszkuPlik W Proszku
Cały KurczakCały Kurczak
GumboGumbo
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia22
Magazyn