Kurczak Amandyna
Kurczak Amandine to danie główne dla 8 osób. Za 1,26 dolara za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 284 kalorie , 19 g białka i 12 g tłuszczu . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka kurczaka, masła, paska bekonu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 48% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kurczak Amandyna , Kurczak Amandyna i Pieczony Kurczak Amandyna .
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka.
Dodać ryż z zawartością opakowania przypraw i bulion. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 25 minut lub do momentu wchłonięcia płynu. Odkryć; odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce połącz kurczaka, fasolkę szparagową, zupę, 1/2 szklanki migdałów, pimientos, pieprz i proszek czosnkowy. Wymieszaj ryż.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
Posypać boczkiem i pozostałymi migdałami. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.