Kumkwat Caipirinha
Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1118 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, kumkwaty, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kumkwat Caipirinha, Truskawka I Kumkwat Caipirinha, oraz Caipirinha.
Instrukcje
W dużym rondlu 1 1/2-do 2-quart na umiarkowanie małym ogniu, wymieszać cukier i 1/2 szklanki wody, aż dobrze połączone.
Podgrzać, aż cukier stopi się, następnie gotować mieszaninę, odsłonięte, bez mieszania, aż do średniego koloru karmelu, o 25 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać z syropem kukurydzianym. Ostudzić 3 minuty, następnie wymieszać z sosem sojowym. Całkowicie fajne. (Sos można przygotować i przechowywać, szczelnie przykryty, w temperaturze pokojowej do 1 miesiąca.)
Wlać 1/4 łyżeczki sosu sojowo-karmelowego do dna 10-uncji szkła (takie jak podwójne staromodny). Odstawić.
W shakerze koktajlowym wymieszaj sok z cytryny i cukier.
Dodaj kumkwat i, używając drewnianego muddlera lub łyżki, funt i naciśnij, aż kumkwat zostaną zmiażdżone.
Dodaj cachaca i kostki lodu i energicznie wstrząsaj przez 5 sekund.
Wlać (nieobciążony) do szklanki z sosem sojowo-karmelowym.