Kumkwat & Lillet Gelée
Kumquat & Lillet Gelée to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 72 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę gazowaną, gałązki mięty i kilka innych składników, możesz to zrobić. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Lillet z Doliny, Pianki Lillet, oraz Brzoskwinie w Lillet.
Instrukcje
Posypać żelatynę na zimnej pomarańczy w małej misce.
Dodaj 1 kroplę czerwonego i żółtego barwnika spożywczego.
Pozostawić tę mieszaninę około 5 minut. Następnie ubij składniki, aby rozpuścić żelatynę w jak największym stopniu.
Dodaj Lillet, Prosecco, kumquacello, woda gazowana, i cukier do kuchenki mikrofalowej bezpieczne miski.
Podgrzewać na wysokim ogniu przez 3 minuty, aż prawie do wrzenia.
Ostrożnie wyjąć miskę i dobrze ubić mieszankę, aż cukier się rozpuści.
Wlej to na zmiękczoną żelatynę i ubijaj, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia lub indywidualnych rozmiarów przezroczystych szklanych misek. Przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 3 godziny .
Pokroić na 4 porcje, udekorować plasterkami owoców i miętą.