Kulki Ryżowe Z Grilla
Grillowane kulki ryżowe to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 299 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, mirin, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 37 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kulki Ryżowe, Włoskie Kulki Ryżowe, oraz Onigiri (Kulki Ryżowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do tego przepisu ważne jest, aby użyć japońskiego krótkoziarnistego białego ryżu, czasami zwanego również ryżem sushi. Brązowy ryż i ryż długoziarnisty nie będą działać. Ryż ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu wraz z solą. Podczas gotowania ryżu doprowadzić sos sojowy i mirin do wrzenia na małym ogniu, aż zostanie zmniejszona o około połowę. Zdjąć z ognia i ubić masło.
Kiedy ryż jest gotowy i ostygnie tylko trochę (nadal powinien być gorący), odciąć kwadratowy kawałek folii i stos 1/4 ugotowanego ryżu w środku. Owinąć plastik wokół niego i za pomocą rąk przycisnąć go razem w 1-calowy Trójkąt grubości. Upewnij się, że są gęsto zapakowane razem, aby nie rozpadły się na grillu. Powtórz z pozostałym ryżem i folią.
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Użyj pędzla do ciasta, aby podlać 1 stronę kulek ryżowych z masłem i umieścić je na grillu, z masłem w dół.
Niech grill, aż rumiane i chrupiące na 1 stronie, o 5 protokół) następnie umyć szczyty kulek ryżu z mieszaniną masła. Odwróć je za pomocą szczypiec i grilluj, aż druga strona będzie chrupiąca.
Przełożyć kulki ryżowe na półmisek.
Ponownie posmaruj masłem i udekoruj szczypiorkiem.