Kulki ryżowe a la Tim
Kulki ryżowe a la Tim mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 31g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 46 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz parmezan, jajka, ryż i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kulki Ryżowe, Party Rice Balls, oraz Veggie Kulki Ryżowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu, i gotować i mieszać czosnek, aż pachnące i miękkie, o 3 protokół. Wymieszać z mieloną wołowiną. Gotować i mieszać mięso, łamanie go na kruszy jak gotuje, aż rumiane i mięso nie jest już różowy wewnątrz, o 10 protokół.
Odcedzić nadmiar tłuszczu.
W misce umieścić gorący ugotowany ryż, mieloną wołowinę, sól i pieprz oraz 1/2 szklanki sosu makaronowego i dokładnie wymieszać.
Wymieszać w parmezanie i ser mozzarella, aż ser mozzarella topi. Czerpać garści mieszanki ryżu i delikatnie uformować 2 1/2-calowe kulki.
Umieścić kulki na blasze do pieczenia, i przechowywać w lodówce, aż ostygnie i firmy, o 20 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wyjąć kulki ryżowe z lodówki i zwinąć w ubite jajko, a następnie bułkę tartą, aby dokładnie pokryć. Powrót do blachy do pieczenia i piec, aż Na Zewnątrz kulki ryżu jest chrupiące, o 25 protokół.
Podgrzać 1 1/2 szklanki sosu do makaronu w rondlu na średnim ogniu, i przykryć kulki ryżu z podgrzewanym sosem służyć.