Krówka Nerkowca (Kaju Katli)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj krówki nerkowca (Kaju Katli). Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 56 i kosztuje 6 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 34 kalorie. Mieszanka masła, orzechy nerkowca, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj kaju katli / krówka z orzechów nerkowca, Restauracja w stylu Kaju Curry / curry z nerkowca / masło Kaju Masala, oraz Kurczak Z Nerkowca / Kurczak Kaju dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno garnka z galaretką o wymiarach 11 x 17 cali z papierem pergaminowym lub papierem woskowym; papier do gotowania w sprayu.
Umieścić orzechy nerkowca i 6 łyżek cukru w robocie kuchennym; proces 30 sekund lub aż orzechy nerkowca są bardzo drobno posiekane (nie tworzą masło orzechowe).
Połączyć pozostałe 3/4 szklanki cukru, 1 1/3 szklanki wody, i szafran w rondlu 3-quart. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, stale mieszając, aż termometr cukierkowy zarejestruje 230 i syrop spadnie w podwójnych nitkach z łyżki, około 8 do 10 minut. Stopniowo mieszać mieszaninę nerkowca.
Dodać masło i kardamon; gotować 2 do 3 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i przypomina luźne ciasto, mieszając consta/'.ntly.
Szybko rozprowadzić lekko nasmarowaną szpatułką przesuniętą do grubości 1/4 cala, tworząc prostokąt 9 x 7 1/2 cala. Całkowicie fajne.
Pokrój krówkę na 56 (1-calowe) kawałki w kształcie rombu.
Orzechy nerkowca indyjskich kucharzy używać orzechów jak orzechy nerkowca dla smaku, bogactwa, a czasami dla ich jakości zagęszczania sosu. Mielone orzechy nerkowca mogą być stosowane wszędzie tam, gdzie można użyć zmielonych orzeszków ziemnych (jak w przepisie na krówki nerkowca). Po zrobieniu kroku dalej i drobno zmielone na masło nerkowca, orzechy zagęścić i smak Klasyczne indyjskie curry jak murgh makhani. Poszukaj surowych (niepalonych i niesolonych) orzechów nerkowca. Rzadko można znaleźć nerkowce sprzedawane w skorupce, ponieważ skorupka zawiera toksyczną substancję. Ale po usunięciu skorupy, orzech w środku jest całkowicie bezpieczny i absolutnie pyszny.