Królik w sosie musztardowym
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni, Królik w sosie musztardowym może być doskonałym bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten sos ma 545 kalorii, 57g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.83 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 586 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz królika, wino, ziarnistą musztardę wiejską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Królik w sosie musztardowym, Królik W Sosie Musztardowym, oraz Pieczona noga królika z boczkiem i sosem musztardowym.
Instrukcje
Posypać kawałki królika solą: dobrze posolić kawałki królika i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut do godziny.
Rozgrzać masło na średnim ogniu w dużej patelni z pokrywką. Poklepać kawałki królika i osuszyć je na maśle. Rób to w umiarkowanym tempie – nie chcesz, aby masło się przypaliło – i nie pozwól, aby kawałki królika stykały się ze sobą. Zrób to partiami, jeśli potrzebujesz.
Gdy królik jest rumiany, wyjmij go do miski.
Dodaj szalotki i brąz je dobrze. To zajmie 3-4 minuty.
Wlać białe wino i włączyć ciepło do wysokiej. Zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni drewnianą łyżką.
Dodać musztardę, tymianek i wodę i doprowadzić do wrzenia. Skosztuj sosu do soli i dodaj w razie potrzeby.
Królik płaszcz z sosem, przykryć i gotować na wolnym ogniu:
Dodać kawałki królika, zalać je sosem, a następnie upuścić ogień do niskiego poziomu. Przykryć i gotować delikatnie przez 45 minut. Chcesz, żeby mięso prawie spadało z kości. Może potrzebować więcej czasu, ale nie powinien potrzebować więcej niż godzinę. Dzikie króliki czasami potrzebują więcej czasu.
Gdy mięso będzie gotowe, delikatnie wyjmij je na talerz.
Zmniejszyć sos, dodać śmietanę i natkę pietruszki: podgrzać do wysokiej temperatury i zagotować sos o połowę. Wyłączyć ogień i dodać śmietanę i natkę pietruszki. Wymieszać sos do połączenia.
Podawać: odstawić królika na patelnię. Zalać sosem i podawać od razu.
Podawaj to danie z chrupiącym chlebem i dużym białym winem, takim jak białe Bordeaux, biała mieszanka Cotes du Rhone lub maślany California Chardonnay. Jeśli wolisz piwo, spróbuj połączyć je z niefiltrowanym piwem pszenicznym.