Kruche ciasteczka polane czekoladą

Kruche ciasteczka polane czekoladą mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji deserów. Za 22 centy za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 9 porcji, każda o wartości 198 kalorii , 2 g białka i 12 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka masła, ekstraktu waniliowego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: mrożone jogurtowe kruche ciasteczka + kokos + czekolada , migdałowe i żurawinowe kruche ciasteczka orazjabłkowa tarta + korzenny krem ciasteczkowy + cynamonowe kruche ciasteczka .
Instrukcje
W małej misce ubij masło i cukier puder. Dodaj wanilię; dobrze wymieszaj.
Wymieszaj mąkę z solą, stopniowo dodawaj do ubitej masy i dobrze wymieszaj.
Uformuj kulki o średnicy 2,5 cm.
Układać w odstępach 5 cm na nieposmarowanych tłuszczem blachach do pieczenia; lekko spłaszczyć szklanką zanurzoną w cukrze.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do momentu, aż brzegi będą złocistobrązowe. Natychmiast wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Aby polać potrawę, rozpuść chipsy i tłuszcz w dużym rondlu lub w mikrofalówce; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.