Krewetki z awokado-Salsa mango

Krewetki z awokado-Salsa mango
Krewetki z awokado-Salsa mango może być tylko głównym daniem szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 434 kalorie, 32G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 341 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jalapeño chile, sok z limonki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Krewetki z awokado-Salsa Mango, Tacos krewetkowe z salsą z awokado Mango, oraz Koktajl krewetkowy z salsą z awokado Mango.

Instrukcje

1
Grill grzewczy. Złóż cztery 18-calowe kawałki folii na pół; rozwiń i pokryj wewnątrz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Umieść 2 szklanki szpinaku w środku po 1 połowie każdego kawałka folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Połącz kuskus z 1/4 szklanki wody; podziel równomiernie między paczki, kładąc na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SzpinakSzpinak
WodaWoda
4
Połączyć krewetki, 1/4 Puchar kolendry, olej i 1/2 łyżeczka soli w misce. Podzielić krewetki równomiernie między Pakiety, umieszczając obok kuskus. Fold folii, aby zamknąć i zacisnąć krawędzie do uszczelnienia; miejsce na grill; zamknij pokrywę; gotować, aż pakiety są w pełni dmuchane, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KuskusKuskus
KrewetkiKrewetki
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Połączyć pozostałe 1/4 Puchar kolendry z pozostałych 1/4 łyżeczki soli, mango, awokado, pomidor, cebula, jalapeo i sok z limonki w misce. Ostrożnie pokroić folię do otwarcia; wymieszać zawartość; udekorować salsą przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
AwokadoAwokado
PomidorPomidor
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
CebulaCebula
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Grill grzewczy. Złóż cztery 18-calowe kawałki folii na pół; rozwiń i pokryj wewnątrz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Umieść 2 szklanki szpinaku w środku po 1 połowie każdego kawałka folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Połącz kuskus z 1/4 szklanki wody; podziel równomiernie między paczki, kładąc na szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SzpinakSzpinak
WodaWoda
9
Połączyć krewetki, 1/4 Puchar kolendry, olej i 1/2 łyżeczka soli w misce. Podzielić krewetki równomiernie między Pakiety, umieszczając obok kuskus. Fold folii, aby zamknąć i zacisnąć krawędzie do uszczelnienia; miejsce na grill; zamknij pokrywę; gotować, aż pakiety są w pełni dmuchane, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KuskusKuskus
KrewetkiKrewetki
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Połączyć pozostałe 1/4 Puchar kolendry z pozostałych 1/4 łyżeczki soli, mango, awokado, pomidor, cebula, jalapeo i sok z limonki w misce. Ostrożnie pokroić folię do otwarcia; wymieszać zawartość; udekorować salsą przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
AwokadoAwokado
PomidorPomidor
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
CebulaCebula
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Skyfall Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Skyfall Pinot Gris
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn