Krewetki w sosie Groszkowym
Krewetki z sosem Groszkowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 4,16 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 39g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, bulion drobiowy mniej sodu, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki Stir Fry ze słodkim sosem, Krewetki z petardy ze słodkim sosem Chili, oraz Krewetki Z Petardy Ze Słodkim Sosem Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Krewetki posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj krewetki do patelni; gotować 4 minuty, obracając raz.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodaj bulion, czosnek i groszek na patelni; dusić 3 protokół.
Połącz 1/4 łyżeczki soli, mieszanki grochu, mięty i masła w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać ocet; pulse połączyć. Łyżka 1/3 Puchar SOS Grochowy na każdym z 4 talerzy; góry każdej porcji z 5 krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio