Krewetki w kremowym sosie pomarańczowo-Chipotle
Krewetki z kremowym sosem pomarańczowo-Chipotowym to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i pescatarian danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga krewetki, kolendra, mielony kminek, i sól. Aby wykorzystać konserwy chipotle chile można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kaboby krewetkowe zawinięte w boczek z sosem pomarańczowo-Chipotle, Krewetki Chipotle Pomarańczowe, oraz Chipotle-Krewetki Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić pierwsze 3 składniki w blenderze; proces do gładkiej.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Płaszcz patelni z gotowania sprayu; dodać krewetki. Krewetki zalać sprayem do gotowania; posypać kminkiem i solą. Saut 4 minut lub aż krewetki są zrobione, często mieszając.
Przelej krewetki na talerz. Zmniejszyć ogień do medium, dodać pół na pół mieszaninę do patelni i gotować 1 minutę, stale mieszając.
Polać krewetkami sosem; posypać kolendrą.
Podawać nad linguine, w razie potrzeby.